LEDEN LOGIN
Publicatiedatum: 25-04-2015

Gun je spijsvertering koningsdagen

Gedurende feestdagen zoals komende Koningsdag verandert het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander dramatisch. Er wordt dan veel van maag en darmen gevraagd. Gevolg: daarna klagen veel mensen over vage buikklachten zoals een vol of opgeblazen gevoel. Ze hebben minder energie. Gun je spijsvertering daarom ook haar Koningsdagen en besteedt er extra zorg aan.

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR OSTEOPATHIE

Persbericht

Extra zorg voor darmen en maag

GUN JE SPIJSVERTERING KONINGSDAGEN

Valkenswaard, 25 april 2015 

Gedurende feestdagen zoals komende Koningsdag verandert het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander dramatisch. Er wordt dan veel van maag en darmen gevraagd. Gevolg: daarna klagen veel mensen over vage buikklachten zoals een vol of opgeblazen gevoel. Ze hebben minder energie. Gun je spijsvertering daarom ook haar Koningsdagen en besteedt er extra zorg aan. 
Arjen Volkers, osteopaat te Culemborg en gespecialiseerd docent aan het Sutherland College in Amsterdam, vergelijkt het spijsverteringskanaal met spieren en gewrichten. “Om goed te kunnen lopen, moeten deze soepel zijn. Je hebt echter eveneens een soepel verteringskanaal nodig, om het voedsel dat erbij past goed te kunnen verteren. Er wordt niet alleen méér gegeten, maar ook anders. Vooral veel zoetige of juist hartige producten. Het spijsverteringskanaal moet zich aanpassen. Dat kost extra energie.” 


Klachten verdwijnen niet vanzelf. ¨Bij de meeste mensen verdwijnen lusteloosheidklachten vanzelf als ze na de feestdagen hun voedingsgewoonten weer aanpassen, maar bij lang niet iedereen heeft dit meteen het gewenste effect. Volkers: “Bij deze mensen zijn feestdagen dan eigenlijk de druppel die de emmer doet overlopen. Het spijsverteringskanaal had het al zwaar en raakte overbelast door de extra verandering in eet-en leefpatroon. Vermoeidheid en lusteloosheid kunnen dan ook de signalen zijn dat het spijsverteringskanaal niet optimaal werkt. Juist deze periode treden ze op en het is dan ook juist deze periode goed om hier iets aan te doen.” 


Lichaamsweefsels osteopaten hebben de kennis en kunde om het verteringsstelsel, waar maag en darmen deel vanuit maken, manueel te onderzoeken en te behandelen. Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaken van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: dikwijls in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt Ook darm- en verteringsklachten uiten zich soms eerst op een heel andere wijze, bijvoorbeeld als hoofdpijn of nek- of lage rugklachten. Maar ook met een vervelende pijn tussen de schouderbladen. Volkers: “Organen en spieren in het gehele lichaam staan met elkaar in verbinding. Als een van de delen in het lichaam niet functioneert, moet een ander deel dit compenseren.”
Meer info: www.osteopathie.nl
 

NOOT VOOR DE PERS:

Wilt u meer inlichtingen over dit persbericht of over andere zaken wat betreft Osteopathie, dan kunt u zich wenden tot de PR-verantwoordelijken namens de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie:

  • Hein van Dam: h.van.dam@magazinesandmore.nl; 06-13300762
  • Jeroen Kolenberg: jkolenberg@osteopathie.nl; 06-52472021

Overige berichten

Eerste erkende bacheloropleiding osteopathie
Motie aangenomen: patiënten osteopaten moeten zo spoedig mogelijk worden geholpen
Europese en nationale oproep aan de politiek bij verlenging van lockdown
Duizenden patiënten opeens zonder noodhulp
Chiropractoren en osteopaten sturen brandbrief naar politiek Den Haag
Advies bestuur NVO: praktijken mogen open blijven
CBS: Nederland positief over osteopathie
Hooikoorts de baas dankzij gezonde buik
Ouders durven soms zelfs niet op vakantie door huilende zuigeling
Vind uw osteopaat