LEDEN LOGIN

Blog

Last van tintelingen in de duim?

Heb je last van pijn of tintelingen in uw duim, vingers of handpalm? Heb je  het gevoel dat je minder kracht hebt in de hand. Dan heb je wellicht last van het zogenaamde Carpaaltunnelsyndroom (CTS)
Lees meer >

Als je poept, poep dan goed…

Ondanks dat we ons hele leven al poepen, staan we er wellicht niet bij stil dat dit een bijzondere gebeurtenis is, welke ook aandacht nodig heeft. Niet iedereen is zich ervan bewust hoe het poepproces zou moeten verlopen. Bij een bezoek aan een osteopaat zul je hier mogelijk toch even bij stil staan.
Lees meer >

Hardlopers sneller op de been na osteopathie

Een aantal jaren heb ik niet gesport, maar opeens besloot ik de stoute schoenen weer aan te trekken. Ze zaten nog heerlijk en ik kon dan ook fijn de 5 kilometer van de IJsselloop in Deventer hardlopen. Op dezelfde dag dat de drukbezochte marathon van Rotterdam werd georganiseerd, waren dus ook in Deventer duizenden enthousiaste lopers (jong en oud) onderweg. Tijdens zo’n evenement ook de nodige blessures. Ik zag de EHBO-hulpdiensten een aantal keren aan het werk bij mensen met acute enkelklachten na een verzwikking. Tijdens het lopen dacht ik: wat kan osteopathie hiervoor betekenen?
Lees meer >

Moeilijkheden rondom menstruatie

Dreigend vol en rond staat de maan aan de hemel en jawel, daar is die: de ellendige pijn in de onderrug, benen zwaar als lood en buikkrampen bijna als bij een bevalling. Terwijl je je in de dekens wikkelt, denk je jaloers aan je vriendinnen die veel minder last hebben van hun menstruatie.
Lees meer >

Vrouwenklacht: in je broek doen van het lachen

Van alle lichamelijke klachten die vrouwen kunnen ondervinden is stressincontinentie er in ieder geval een waar nog steeds een taboe rond hangt. Veel vrouwen zullen het herkennen, een grap, een schaterlach en dan…oeps!  
Lees meer >

Stress op het werk, hoe pak ik dat aan…

Heb je het gevoel dat je op je werk minder productief wordt? Ben je besluiteloos, meld je je vaker ziek, irriteer je je vaker aan collega's? Misschien voel je je angstig of depressief of heb je hoofdpijn, hartkloppingen of spierpijn? Dit klinkt als stress op het werk.
Lees meer >

Klachten bij jonge kinderen

  De gezondheid van jonge kinderen kenmerkt zich door een grote mate van veranderbaarheid, zowel fysiek als mentaal. Het weefsel van jonge kinderen is zacht en vervormbaar, de gewrichten zijn flexibel en in het gedrag laten jonge kinderen zien dat ze zich snel aan verschillende situaties kunnen aanpassen. Gelukkig kan bij een bevalling de schedel van een baby vervormen. Gelukkig is er bij een val van een kind niet direct letsel en gelukkig kan hij zich onder minder prettige omstandigheden staande houden.
Lees meer >

December feestmaand

Dat stil zitten en eten kan toch niet goed zijn, hoor ik vaak. Ik draai het echter om. Naast bewegen, is stil zitten en eten heel gezond! 
Lees meer >

"Mevrouw, begrijpt zelfs de dokter uw klachten niet?"

  Klachten die u zelf niet kunt plaatsen, daarmee gaat u naar de arts voor opheldering. Helaas kom ik steeds vaker mensen tegen bij mij in de praktijk waarvan de klachten niet verklaard kunnen worden. Door een osteopathische behandeling en wat thuisoefeningen verdwijnt dat nare gevoel.
Lees meer >

Onvoldoende begrepen klachten

  Veel  artsen weten nog weinig over osteopathie. Dit viel me op tijdens een recent congres over SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten)
Lees meer >

Vind uw osteopaat