LEDEN LOGIN

Blog

Stress op het werk, hoe pak ik dat aan…

Heb je het gevoel dat je op je werk minder productief wordt? Ben je besluiteloos, meld je je vaker ziek, irriteer je je vaker aan collega's? Misschien voel je je angstig of depressief of heb je hoofdpijn, hartkloppingen of spierpijn? Dit klinkt als stress op het werk.
Lees meer >

Klachten bij jonge kinderen

  De gezondheid van jonge kinderen kenmerkt zich door een grote mate van veranderbaarheid, zowel fysiek als mentaal. Het weefsel van jonge kinderen is zacht en vervormbaar, de gewrichten zijn flexibel en in het gedrag laten jonge kinderen zien dat ze zich snel aan verschillende situaties kunnen aanpassen. Gelukkig kan bij een bevalling de schedel van een baby vervormen. Gelukkig is er bij een val van een kind niet direct letsel en gelukkig kan hij zich onder minder prettige omstandigheden staande houden.
Lees meer >

December feestmaand

Dat stil zitten en eten kan toch niet goed zijn, hoor ik vaak. Ik draai het echter om. Naast bewegen, is stil zitten en eten heel gezond! 
Lees meer >

"Mevrouw, begrijpt zelfs de dokter uw klachten niet?"

  Klachten die u zelf niet kunt plaatsen, daarmee gaat u naar de arts voor opheldering. Helaas kom ik steeds vaker mensen tegen bij mij in de praktijk waarvan de klachten niet verklaard kunnen worden. Door een osteopathische behandeling en wat thuisoefeningen verdwijnt dat nare gevoel.
Lees meer >

Onvoldoende begrepen klachten

  Veel  artsen weten nog weinig over osteopathie. Dit viel me op tijdens een recent congres over SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten)
Lees meer >

Sportblessures voorkomen

Wat maakt osteopathie zo’n effectieve behandelvorm voor sporters? Ieder lichaam heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen geschiedenis van blessures, ongelukjes, ziektes en eventuele operaties. Dit zorgt ervoor dat het lijf op zijn eigen manier functioneert en dus uniek is, net als de blessures.
Lees meer >

Gun ook je lichaam vakantie

Je kent ze vast wel, mensen die ieder weekend, nadat ze een lange werkweek erop hebben zitten, in het weekend ziek zijn of hoofdpijn hebben. Mensen die dan tijdens het tuinieren ineens last krijgen van hun rug. Zo ook wanneer de vakantie begint…
Lees meer >

Hoofdpijn kan je dag enorm verpesten

"Werken ging niet meer. Het sociale leven werd steeds minder en zelfs de zorg voor de kinderen was moeilijk". Ons ruggenmerg is de verbindende factor in dit verhaal.
Lees meer >

Handenbinders

Zo komen ze vaak binnen. Vader of moeder heeft de handen vol aan hen...
Lees meer >

Kindjes in een stuitligging standaard naar een osteopaat

Osteopathisch is dit probleem met zachte technieken goed te behandelen en hierbij geldt, hoe eerder je erbij bent, hoe meer kans er is op een positief effect
Lees meer >

Vind uw osteopaat