LEDEN LOGIN
Rug- en nekklachten
Buikklachten
Migraine en Hoofdpijn
Klachten bij baby's
Zwangerschap
Overig
Migraine en Hoofdpijn

Osteopaat pakt migraine aan

Migraine kenmerkt zich door een bonzende, kloppende, éénzijdige hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en gepaard gaat met andere verschijnselen als misselijkheid, het zien van vlekken, overgevoeligheid voor licht of geluid, etc. Ongeveer 1 op de 8 mensen is bekend met migraine, vrouwen beduidend meer dan mannen. En ook binnen bepaalde families komt het vaker voor.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar migraine. Men wil natuurlijk weten waar het vandaan komt. Migraine zou een communicatiestoornis zijn tussen zenuwen en bloedvaten van de hersenen (binnen de medische wereld is algemeen bekend dat alle cellen met elkaar communiceren via tal van stofjes), waardoor de diameter van bepaalde vaten eerst kleiner wordt en vervolgens veel groter.

Pijnstillers

Ondanks het vele onderzoek naar migraine is het niet bekend waarom de communicatie soms zo fout gaat. Met zowel gewone pijnstillers als paracetamol als specifiek voor migraine ontwikkelde medicatie wordt geprobeerd deze ellende te behandelen. Raadpleeg uw arts als u hier meer over wilt weten.

Weefsels en cellen

Osteopaten proberen op een andere manier iets tegen migraine te doen. Binnen het lichaam werkt alles met elkaar samen om allerlei zaken in balans te houden. En ook osteopaten onderschrijven de onderlinge communicatie tussen weefsels en cellen. Voor de uitwisseling van al die stofjes heb je beweging nodig en hoewel het lichaam op tal van manieren beweegt, helpen gespannen spieren, banden, vliezen, een stijve nek of rug, etc. dan niet mee. Met hun handen, getraind in goed kunnen voelen, onderzoeken ze het lichaam. Door specifiek te mobiliseren wat vast is gaan zitten, brengen ze meer evenwicht in het lichaam. Bij migraine levert dat wisselend succes: na een osteopathische behandeling beschrijft men minder aanvallen, de pijn per aanval is minder en ook neemt het gebruik van medicatie af, zo is gebleken uit onderzoek.

Delen

Gerelateerde artikelen

Migraine en Hoofdpijn

Hoe kom ik van mijn spanningshoofdpijn af?

Spanningshoofdpijn is een ‘verzameldiagnose’ voor alle vormen van hoofdpijn waar geen aanwijsbare oorzaak voor is. Deze...

Lees verder

Migraine en Hoofdpijn

Osteopaat pakt migraine aan

Migraine kenmerkt zich door een bonzende, kloppende, éénzijdige hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en gepaard gaat...

Lees verder

Migraine en Hoofdpijn

Minderen van migraine

Migraine, de éénzijdige hevige hoofdpijn die gepaard gaat met bijvoorbeeld misselijkheid en overgevoeligheid, wordt veelal...

Lees verder

Osteopaat zoeken

 

Top 3 meest gelezen

Hoe kom ik van mijn spanningshoofdpijn af?

Spanningshoofdpijn is een...

Osteopaat pakt migraine aan

Migraine kenmerkt zich door...

Minderen van migraine

Migraine, de éénzijdige...

Bekijk hier het magazine 'De Osteopaat'

Lees meer

Coronavirus en osteopathie

De osteopathiepraktijken zijn open
 

Sinds begin maart zijn de praktijken voor osteopathie weer open en kunt u bij ons terecht. Het is van belang dat u geen symptomen *) vertoont van Covid-19. Uw osteopaat zal u hierover vragen stellen. Verder gelden overal de bekende hygiënevoorschriften zoals handen wassen en gebruik van een mondkapje.

 

*) Deze symptomen komen vaak voor bij een besmetting met het coronavirus:

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw osteopaat of met het secretariaat van de NVO.

Congres Somato-psychische osteopathie: osteopathie en stress.

Klik hier om je aan te melden voor het congres op 12 november!

Coronavirus en osteopathie Congres Somato-psychische osteopathie: osteopathie en stress.