LEDEN LOGIN

Kosten en vergoeding

Vergoed door verzekering

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het is raadzaam bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Let op!  Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die het register stelt en waar verzekeraars zich achter hebben geschaard.

 

Op deze website worden alleen osteopaten vermeld die lid zijn van de NVO en geregistreerd bij het kwaliteitsregister.

 

Overzicht vergoedingen

Klik hier voor het overzicht van 2020.

De NVO is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor onvolledige en/of onjuiste informatieverstrekking. Neem zo nodig contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Tarieven

Osteopathie kent vrije tarieven. Dit betekent dat elke osteopaat zelf het behandeltarief bepaalt. Informeer naar de tarieven voordat u een afspraak maakt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een osteopaat bij u in de buurt.

Vind uw osteopaat
Coronavirus en osteopathie

Osteopathiepraktijken werken volgens een leidraad infectiepreventie dat is opgesteld aan de hand van de aanwijzingen van het RIVM. Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) beschikken over deze leidraad. Uw osteopaat is goed voorbereid.

Voor wie?
Iedereen kan een afspraak maken. Wel moet u op het moment van de afspraak 24 uur vrij zijn van klachten die zouden kunnen wijzen op corona, denk o.a. aan reuk- en/of smaakverlies, keelpijn, koorts, kuchen. Let op: ook wanneer er iemand binnen uw huishouden positief is getest op corona dient u de richtlijnen van RIVM en ggd op te volgen. Eén daarvan gaat over thuisisolatie. Dat betekent dat u in die periode niet naar een osteopaat mag gaan.

Kort voor uw afspraak zal uw osteopaat vragen stellen over uw gezondheid.

Coronavirus en osteopathie