LEDEN LOGIN
Rug- en nekklachten
Buikklachten
Migraine en Hoofdpijn
Klachten bij baby's
Zwangerschap
Overig
Buikklachten

Best belangrijk die bekkenbodem

Gepubliceerd op 29-06-2020

In de bodem van je bekken ligt je…. bekkenbodem. Dit is een complexe, plaatvormige spier die door aan te spannen steun verschaft aan de organen van je onderbuik: de blaas, baarmoeder of prostaat, de endeldarm, etc. 

We noemen dit het kleine bekken. Daar bovenop rusten de dunne en dikke darm en overige organen. Best een belangrijke en zwaar belaste regio dus.

Een beetje spanning in je bekkenbodem is goed, teveel of te weinig niet. Een bekkenscheefstand, stress, geen goede ademhaling, etc. verhoogt de spanning van de bekkenbodem. Er kunnen tal van klachten ontstaan zoals rugklachten maar ook obstipatie. Te weinig spanning is evenmin goed. Dat vermindert de ondersteunende functie. Hierdoor kunnen er verzakkingen ontstaan en/of incontinentie.

De osteopaat kan vaststellen of de bekkenbodem goed functioneert en zo niet dit behandelen of adviseren een arts te raadplegen.

Delen

Gerelateerde artikelen

Buikklachten

Bekkenpijn verdient (je) aandacht

Gepubliceerd op 20-02-2023

Bekkenpijn is een veelvoorkomende klacht met diverse oorzaken. Blijf er niet mee rondlopen.

Lees verder

Buikklachten

Spastische darm tot rust brengen

Gepubliceerd op 15-12-2022

Heb je veel last van buikpijn, obstipatie en diarree? Als uit darmonderzoek blijkt dat daar geen oorzaak voor is, dan wordt al snel...

Lees verder

Buikklachten

Osteopathie bij endometriose

Gepubliceerd op 21-09-2022

Endometriose is een chronische aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoeder nestelt.

Lees verder

Buikklachten

Pijnlijke menstruatie?

Gepubliceerd op 19-07-2022

Als er veel spanning staat op het bindweefsel in je onderbuik, kan dat zorgen voor extra pijn tijdens de menstruatie.

Lees verder

Buikklachten

Rugklachten door buikproblemen

Gepubliceerd op 26-04-2022

Heb je last van rugpijn? Rugklachten kunnen ook veroorzaakt worden door je organen in je buik.

Lees verder

Buikklachten

Ontlasting, soms een last

Gepubliceerd op 20-07-2020

Voor veel mensen is gemakkelijk ontlasten niet vanzelfsprekend. Gelukkig kan de osteopaat je hierbij helpen.

Lees verder

Buikklachten

Best belangrijk die bekkenbodem

Gepubliceerd op 29-06-2020

In de bodem van je bekken ligt je…. bekkenbodem. Dit is een complexe, plaatvormige spier die door aan te spannen steun verschaft...

Lees verder

Buikklachten

Verzakking

Gepubliceerd op 08-05-2020

Een verzakking van blaas of baarmoeder komt nogal eens voor. Een osteopaat kan hier misschien iets voor je betekenen.

Lees verder

Osteopaat zoeken

 

Top 3 meest gelezen

Bekkenpijn verdient (je) aandacht

Bekkenpijn is een veelvoorkomende...

Spastische darm tot rust brengen

Heb je veel last van buikpijn,...

Osteopathie bij endometriose

Endometriose is een chronische...

Bekijk hier het magazine 'De Osteopaat'

Lees meer