LEDEN LOGIN

Blog

Sportblessures voorkomen

Wat maakt osteopathie zo’n effectieve behandelvorm voor sporters? Ieder lichaam heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen geschiedenis van blessures, ongelukjes, ziektes en eventuele operaties. Dit zorgt ervoor dat het lijf op zijn eigen manier functioneert en dus uniek is, net als de blessures.
Lees meer >

Gun ook je lichaam vakantie

Je kent ze vast wel, mensen die ieder weekend, nadat ze een lange werkweek erop hebben zitten, in het weekend ziek zijn of hoofdpijn hebben. Mensen die dan tijdens het tuinieren ineens last krijgen van hun rug. Zo ook wanneer de vakantie begint…
Lees meer >

Hoofdpijn kan je dag enorm verpesten

"Werken ging niet meer. Het sociale leven werd steeds minder en zelfs de zorg voor de kinderen was moeilijk". Ons ruggenmerg is de verbindende factor in dit verhaal.
Lees meer >

Handenbinders

Zo komen ze vaak binnen. Vader of moeder heeft de handen vol aan hen...
Lees meer >

Kindjes in een stuitligging standaard naar een osteopaat

Osteopathisch is dit probleem met zachte technieken goed te behandelen en hierbij geldt, hoe eerder je erbij bent, hoe meer kans er is op een positief effect
Lees meer >

Buikklachten vanuit de borstkas

Dat een vastzittende knie of wervel leidt tot ongemak weten we wel. Maar dat een dikke darm geblokkeerd kan zijn, en dat je daar ook last van kunt krijgen, dat is vaak niet bekend.
Lees meer >

Rugklachten, anders bekeken!

“Ja maar ik heb last van mijn rug, niet van mijn buik”, is een uitspraak die ik vaak hoor in de praktijk. Rugklachten, waarschijnlijk de meest voorkomende klacht die ik tegenkom. Waardoor ontstaat dit nou?
Lees meer >

Nek en buik van je baby zijn soms om van te huilen

Als je eigen nek pijn doet, dan gaat je ook in de meest ontspannen houding liggen. Dat doet je baby ook.
Lees meer >

Wanneer ga je met je pasgeboren kind naar een osteopaat?

Om onderscheid te maken tussen normaal en excessief huilen, gebruikt men de regel van drie.
Lees meer >

Schouderklachten. Wat nu?

Slijmbeursontsteking, peesontsteking, overbelasting, uitstraling. Er zijn nogal wat zaken die pijn kunnen veroorzaken rondom de schouder. Als een blessure niet herstelt kunnen invloeden uit andere delen van het lichaam die aan de schouder trekken ervoor zorgen dat de spieren geïrriteerd raken
Lees meer >

Vind uw osteopaat
Coronavirus en osteopathie

Osteopathiepraktijken werken volgens een leidraad infectiepreventie dat is opgesteld aan de hand van de aanwijzingen van het RIVM. Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) beschikken over deze leidraad. Uw osteopaat is goed voorbereid.

Voor wie?
Iedereen kan een afspraak maken. Wel moet u op het moment van de afspraak 24 uur vrij zijn van klachten die zouden kunnen wijzen op corona, denk o.a. aan reuk- en/of smaakverlies, keelpijn, koorts, kuchen. Let op: ook wanneer er iemand binnen uw huishouden positief is getest op corona dient u de richtlijnen van RIVM en ggd op te volgen. Eén daarvan gaat over thuisisolatie. Dat betekent dat u in die periode niet naar een osteopaat mag gaan.

Kort voor uw afspraak zal uw osteopaat vragen stellen over uw gezondheid.

Coronavirus en osteopathie