Colette Peeters | osteopaat | endometriose | adenomyosis

 

 

Het duurt gemiddeld zeven jaar voordat een vrouw de diagnose endometriose krijgt. Bij endometriose nestelt vreemd weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoeder. Bij de variant adenomyosis is dat in de baarmoederspierlaag. Dit kan zorgen voor ontstekingen en daardoor verklevingen en tast de beweeglijkheid van organen aan.

“Dit is helaas een aandoening waar patiënten vaak meer over weten dan artsen”

Osteopaat Colette Peeters ontwikkelde in de afgelopen twintig jaar haar eigen manier om patiënten te onderzoeken en behandelen. Acht jaar geleden werd ze in het ziekenhuis uitgenodigd, nadat ze wel erg vaak patiënten met een juiste diagnose had doorverwezen. Sindsdien kijken ze samen in kijkoperaties naar of de endometriose zich ook bevindt waar Peeters die gevoeld heeft. Haar kennis en kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, want in september 2022 mocht ze de Belgische Kamer uitleg geven over endometriose aan de commissie voor Gezondheid en Gelijke Kansen. Het is dan ook helemaal terecht dat ze als spreker voor dit NVO-congres is uitgenodigd.

 

Meer zien?

Kom naar het NVO-congres luisteren naar experts zoals Colette Peeters. Wilt u haar voordracht voor de Belgische Kamer zien? Klik dan hier. Colette is aan het woord tussen 00u10’40” en 00u39’55”. De discussie die volgt op de voordrachten leidt tot enkele vragen, o.a. aan Colette. Ze beantwoordt deze vragen en opmerkingen tussen 02u26’06” en 02u30’00”.